Hjem / Projekter / Case Studies / Bymiljø / Celtic Way, UK

Celtic Way, UK

Produkter

 • Celtic Way, UK
 • Celtic Way, UK
 • Celtic Way, UK
 • Celtic Way, UK
 • Lyskilde

  Lyskilde

  Hvor effektivt en lyskilde omdanner elektricitet til lys (lm/W).

 • Forkobling

  Forkobling

  Kontrollerer spændingen til lyskilden (energieffektivitetsindekset EEI).

 • Lysfordeling

  Lysfordeling

  Lyset formes og styres ved hjælp af en optik, som sender lyset i den rigtige retning.

 • Systemeffektivitet

  Systemeffektivitet

  Thorns LED-produkter er yderste energieffektive, hvilket hjælper til at reducere de løbende energiomkostninger og udledningen af miljøskadelige stoffer for Celtic FC.

 • Bevægelse

  Bevægelse

  Lyset tænder og slukker automatisk afhængig af om der er bevægelse i rummet.

 • Dagslys

  Dagslys

  Tilpasning af det kunstige lys baseret på tilgængeligt dagslysindfald.

 • Konstantlys

  Konstantlys

  Funktion som dæmper det initiale lysniveau og dermed giver et ensartet belysningsniveau i vedligeholdelsesperioden.

 • Scener

  Scener

  Gør det muligt at indstille lysscener og tilpasse belysningen forskellige brugssituationer.

 • Tidsstyring

  Tidsstyring

  En automatisk afbryder kan indstilles til at slukke alt lys i definerede faste tidsintervaller.

 • Opgavebelysning

  Opgavebelysning

  Korrekt belysningsniveau på arbejdsplan.

 • Lyszoner

  Lyszoner

  Belysningen på Celtic Way er inddelt i zoner efter anvendelsen, således at den ikoniske centrale boulevard er belyst med otte meter høje søjler og Thorn DYANA LED-armaturer, og parkeringsarealerne er belyst med seks meter høje søjler med Thorn ISARO LED.

 • Vedligeholdelsesplan

  Vedligeholdelsesplan

  Thorn Lighting-planen kræver praktisk talt ingen vedligeholdelse de første seks år, hvilket er med til at minimere driftsudgifterne for Celtic FC.

 • Lysspild

  Lysspild

  Alt lys, der ikke når det ønskede mål, er lysspild.

 • Refleksion

  Refleksion

  Lyset reflekteres fra overfladerne i rummet.

 • Visuel energimåling

  Visuel energimåling

  Den øgede energibevidsthed kan hurtigt aflæses i det aktuelle energiforbrug.

For at yde den højt profilerede udvikling af Celtic Way retfærdighed havde Celtic FC og klubbens hovedentreprenør, Waterman Group, brug for en ikonisk belysningsplan. Eddie Murphy, Senior Electrical Engineer hos Waterman Group, siger: "Vi ønskede belysning, der ville øge den nye Celtic Ways dramatiske egenskaber og få klubbens fans til at koncentrere deres opmærksomhed om hovedvejens attraktioner. Samtidig havde vi brug for fantastiske, skræddersyede søjler, der afspejler klubbens succes - naturligvis i klubbens grønne farve." Desuden var der et krav om belysning af nye parkeringsområder på et sikkert niveau og om at opfylde Celtic FCs behov for at kunne hænge bannerreklamer i lyssøjlerne. Lyset skulle også være meget pålideligt, samt omkostningseffektivt og let at vedligeholde i mange år fremover.

Da Thorn-teamet var blevet briefet om Celtic FCs krav, foreslog de en løsning på basis af slanke, otte meter høje søjler af børstet aluminium med belyste, grønne spidser, der kaldes 'finials'. De skræddersyede søjler er udstyret med flotte, energieffektive armaturer fra Thorns Dyana-serie med indbyggede fastgørelsespunkter, der er kraftige nok til at bære tre meter lange bannerreklamer. Til belysning af det nye parkeringsareal til et sikkert niveau uden at fjerne opmærksomheden fra hovedvejen foreslog Thorn en løsning baseret på seks meter høje søjler udstyret med Isaro LED-armaturer. "Thorns Isaro-armaturer er yderst energieffektive og fjerner ikke vores fans opmærksomhed fra Celtic Way-boulevarden," siger Eddie Murphy.

De Thorn-produkter, der er anvendt til Celtic Way, blev leveret af Thorns forhandler MacLean Electrical, og installationen på stedet blev håndteret af den lokale el-entreprenør Pegasus Power & Communications. "Alle projektpartnerne samarbejdede sømløst for at sikre, at projektet blev leveret vellykket, til tiden og inden for budgettet," siger Eddie Murphy.

"Thorn har hjulpet med at levere en yderst imponerende, visuelt smuk belysningsplan, der afspejler Celtic FCs tidligere storhedstid, nuværende succes og ambitioner for fremtiden," siger Eddie Murphy. "Celtic Way er nu meget mere end bare tilkørselsvej til Celtic Park - den er i sig selv en attraktion, og vi ser ofte lokale indbyggere og fans standse op og tage billeder og beundre Thorn-søjlerne og lysarmaturerne langs den centrale boulevard."

Celtic FC er glade for den nye belysningsplan, der forbedrer Celtic Way og dens attraktioner. Robin Buchanan, Stadium General Manager for Celtic FC, siger: "Celtic Way er et fantastisk, nyt offentligt område for vores supportere, og Thorns belysningsplan bidrager til at vise den fra sin bedste side. Vi vil fortsætte fremgangen og udvikle Celtic FC i den rigtige retning for at vise, at vi er en af verdens førende fodboldklubber og give vores fans en klub, som de kan være stolte af."

Ved at anvende den nyeste LED-teknologi maksimerer Thorn Lighting-løsningen energieffektiviteten, og den minimerer samtidig driftsomkostningerne for Celtic FC. Celtic FC havde behov for en yderst pålidelig belysningsplan, der leverer uge efter uge, og som kun kræver lidt eller slet ingen vedligeholdelse. At Thorns Dyana LED- og Isaro LED- lygter næsten ikke kræver vedligeholdelse i mange år gjorde dem til et fremragende valg for fodboldklubben.