Hjem / Om os / Nyheder / Zumtobel Groups årsrapport blev årets smukkeste bog

Zumtobel Groups årsrapport blev årets smukkeste bog

  • Zumtobel_Group_Annual_Report_1.jpg
  • Zumtobel_Group_Annual_Report_2.jpg
  • Zumtobel_Group_Annual_Report_3.jpg
Apr 01, 2015

Hvert år siden 1992 har Zumtobel Group samarbejdet med anerkendte arkitekter, kunstnere og grafiske designere ved udgivelse af sine årsrapporter. I 2014 var det norske Snøhetta som designede Zumtobel Groups årsrapport og præsenterede sin oplevelse af lys gennem portrætter af fire 100-årige som levede nær polarcirklen. Årsrapporten fik navnet Living the Nordic Light.


Torsdag d. 26. marts blev Living the Nordic Light udset til 'Årets smukkeste bog' i Norge af Grafill. Årsrapporten vandt også 'Åben klasse'. Grafill er en norsk interesseorganisation for visuel kommunikation, som hvert år deler priser ud til designere af norske bøger. Ved årets prisuddeling var der nomineret i nærheden af 300 bogudgivelser, og af disse blev 47 belønnet.

Grafills begrundelse: Bogen bevæger sig langt udover den grundlæggende opgave til en finalsiel årsrapport. Selskabets virke er visualiseret i et tema som når ud over den traditionelle målgruppe, hvor man følelsesmæssigt bliver trukket ind i bogens tema. De tre sektioner har hver deres spændende tilgang hvor man kan henvende sig til temaet anderledes, med smukke portrætter, associative billedlige sektioner og videnskabelig forskning. Bogen vidner om en vilje til kreativitet og værdier udover produkterne. Lyset definerer den prægede titel på det kridhvide omslag, hvor resten af informationerne er holdt minimal. Omslaget i sig selv giver et signal om at dette ikke er en vanlig årsrapport. Bagsiden af omslaget overrasker med et foto af de portrætterede 100-årige, trykt i blindpræg. Meget flot gennemført lige fra indbinding, papir, prægning og effekter til billedbehandling og tryk. Et softcover bliver ikke flottere en dette.

Læs mere på Grafills hjemmeside

Du kan opleve Snøhetta’s værk på hjemmesiden Living the Nordic Light

← Tilbage til oversigt