Hjem / Projekter / Case Studies / Industri / Scattolin SpA. Verona, Italien

Scattolin SpA. Verona, Italien

 • Scattolin SpA. Verona, Italy
 • Scattolin SpA. Verona, Italy
 • Scattolin SpA. Verona, Italy
 • Scattolin SpA. Verona, Italy
 • Lyskilde

  Lyskilde

  Hvor effektivt en lyskilde omdanner elektricitet til lys (lm/W).

 • Forkobling

  Forkobling

  Kontrollerer spændingen til lyskilden (energieffektivitetsindekset EEI).

 • Lysfordeling

  Lysfordeling

  Lyset formes og styres ved hjælp af en optik, som sender lyset i den rigtige retning.

 • Systemeffektivitet

  Systemeffektivitet

  Brugen af en effektiv lyskilde kombineret med præcisionsoptik medfører stor systemeffektivitet, og giver maksimalt lysoutput med minimalt energiforbrug

 • Bevægelse

  Bevægelse

  Lyset tænder og slukker automatisk afhængig af om der er bevægelse i rummet.

 • Dagslys

  Dagslys

  Thorn Titus Industri har indbyggede dagslysfølere, der styrer lysdæmpningsfunktionen og giver energibesparelser på energi anvendt til belysning på €20.000 pr. år sammenlignet med kundens tidligere belysning.

 • Konstantlys

  Konstantlys

  Funktion som dæmper det initiale lysniveau og dermed giver et ensartet belysningsniveau i vedligeholdelsesperioden.

 • Scener

  Scener

  Gør det muligt at indstille lysscener og tilpasse belysningen forskellige brugssituationer.

 • Tidsstyring

  Tidsstyring

  En automatisk afbryder kan indstilles til at slukke alt lys i definerede faste tidsintervaller.

 • Opgavebelysning

  Opgavebelysning

  Korrekt belysningsniveau på arbejdsplan.

 • Lyszoner

  Lyszoner

  Zonebelysning: De 116 Titus-armaturer er opdelt i 7 grupper, der dækker 7 nøgleområder i bygningen. Hver gruppe har en separat sensor og styring til lysdæmpning, hvilket hjælper kunden til at maksimere værdien af dagslys og reducere energiomkostningerne.

 • Vedligeholdelsesplan

  Vedligeholdelsesplan

  Vedligeholdelse skal udføres i forhold til produktets alder, ydeevne og det omgivende miljø.

 • Lysspild

  Lysspild

  Alt lys, der ikke når det ønskede mål, er lysspild.

 • Refleksion

  Refleksion

  Lyset reflekteres fra overfladerne i rummet.

 • Visuel energimåling

  Visuel energimåling

  Den øgede energibevidsthed kan hurtigt aflæses i det aktuelle energiforbrug.

Partnerskab med henblik på succes for virksomheden

Ved at samarbejde med Thorn i Italien øger Studio Tecnico Giovanni Fraccaroli sin virksomheds succes og hjælper kunderne til at opnå store besparelser og effektivitet i belysningsomkostningerne

Baggrund for projektet

I flere år har belysningseksperten Studio Tecnico Giovanni Fraccaroli samarbejdet med Thorn i Italien om at opfylde kundernes behov. På basis af denne langvarige og gensidigt fordelagtige forretningsforbindelse inviterede Thorns account manager, Marco Bacco, selskabets grundlægger og administrerende direktør, Giovanni Fraccaroli, til at blive Thorn Energy Partner.

Thorn Energy Partnership (TEP) er et globalt samarbejde mellem Thorn og belysningseksperter, der fremmer energieffektiviteten uden at gå på kompromis med belysningskvaliteten. Gennem TEP deltager Giovanni i kurser og opnår de ekspertfærdigheder og det produktkendskab, der kræves for at kunne implementere gode energibesparende belysningsanlæg hos kunderne.

Giovanni har løbende kontakt med sin TEP-netværksleder, der giver dybtgående teknisk rådgivning til støtte for bud på nyt arbejde og er med til at designe effektive belysningsplaner til slutkunder. Som en yderligere fordel opnår Studio en række netværksmuligheder gennem TEP.

I nyere tid har den oplæring, Giovanni modtog i energieffektive løsninger givet større effektivitets- og omkostningsfordele til en stor producent af fladvogne og tippelad til erhvervskøretøjer. Da producenten etablerede et nyt produktionsanlæg ved sit regionale hovedkontor, var der brug for en ny, højeffektiv belysningsplan. Efter at have vurderet flere forslag valgte selskabet Studio Tecnico Giovanni Fraccaroli til at levere den ønskede løsning.

Med hele ni meter til loftet i det nye produktionsanlæg havde producenten brug for belysning, der var kraftig nok til at opfylde behovene hos ledelsen og arbejderne på fabriksgulvet. Desuden betød store vinduer i vægge og loft, at der kunne opnås større effektivitet ved hjælp af belysning, der kan dæmpes progressivt i dagtimerne.

TEP og Studio Tecnico Giovanni Fraccaroli-løsningen

Giovanni Fraccaroli og Thorn Italien arbejdede tæt sammen om at opstille, designe og levere den mest effektive belysningsløsning til kundens nye, 7.700 kvadratmeter store produktionsanlæg. Giovanni siger: "Første trin var at designe en belysningsplan, der kunne skabe den rigtige blanding af lysstyrke og effektivitet. I samarbejde med vores TEP-netværksleder udførte vi alle de nødvendige beregninger og skabte den ideelle installation til kunden."

Studio Tecnico Giovanni Fraccaroli-løsningen anvender T5 armaturer med dæmp fra Thorn. "Vi designede en belysningsplan på basis af 116 Thorn Titus Industry-armaturer, hver med tre 80W lysrør," siger Giovanni. "Det er en udfordrende opgave at skabe ensartet belysning fra en loftshøjde på 9 meter, men Thorns højtydende produkter giver fantastiske resultater."

Thorn-armaturerne giver høj lyseffekt men direkte lys mod gulvet på en effektiv måde, så man reducerer den samlede mængde nødvendige lysrørsarmaturer. "Thorn-produkternes høje lysoutput er en vigtig grund til, at vi samarbejder med dem den ene gang efter den anden," siger Giovanni. "Med belysning af lavere kvalitet ville vi have haft behov for 20 % flere armaturer for at få samme resultat."

De 116 Thorn-armaturer er opdelt i 7 grupper, der dækker 7 nøgleområder i bygningen. Hver gruppe har en separat sensor og styring til lysdæmpning, hvilket hjælper kunden til at maksimere værdien af dagslys og reducere energiomkostningerne. "Forskellige områder i bygningen modtager varierende mængder dagslys," siger Giovanni. "Med Thorn Titus Industri belysningarmaturer og de indbyggede kontrolenheder kan vi indstille hensigtsmæssige dæmpningsniveauer over hele anlægget og maksimere belysningens energieffektivitet for vores kunde."

Kunden reducerer energiomkostningerne med €20.000 årligt

Partnerskabet mellem Studio Tecnico Giovanni Fraccaroli og Thorn Italien har givet imponerende effektivitets- og omkostningsfordele for slutkunden. "Den nye Thorn-belysningsplan giver store energibesparelser i forhold til selskabets gamle belysningsplan - der stadig anvendes på deres oprindelige produktionsanlæg," siger Giovanni. "Som følge deraf vil kunden spare omkring €20.000 hvert år på belysning og opnå fuld tilbagebetaling af investeringen i den nye Thorn-belysningsplan på bare 18 måneder."

Lysdæmpning reducerer vedligeholdelseskravene og -omkostningerne

Som en yderligere fordel kommer kunden til at bruge mindre på vedligeholdelse for den nye belysningsplan, der bruger lysdæmpning til at forlænge lysrørenes levetid. "Da lamperne kun vil komme til at bruge en brøkdel af deres kapacitet i det nye anlæg, vil de holde meget længere og kræve meget mindre vedligeholdelse," siger Giovanni.

Succes for virksomheden gennem partnerskabet med Thorn i Italien

Ud over at give overbevisende fordele for slutkunden hjælper medlemskab af TEP også Studio Tecnico Giovanni Fraccaroli til at vokse og trives. "Med adgang til eksperterne hos Thorn i Italien kan vi opnå den perfekte balance mellem belysningseffektivitet og energieffektivitet for vores kunder," siger Giovanni. "Evnen til at levere innovative, effektive belysningsløsninger til kunderne er grundstenen i vores virksomhed og en nøglefaktor for succes mht. at få nye kunder."

Thorn Italy ønsker at fortsætte sit langvarige, gensidigt fordelagtige partnerskab med Studio Tecnico Giovanni Fraccaroli. "Vi bliver konstant imponerede over Giovannis og hans teams evner, færdigheder og erfaring, og de løsninger, de leverer, er et fint udstillingsvindue for Thorn, som nu f.eks. med Titus Industri" siger Marco Bacco, der er account manager hos Thorn i Italien. "Vi ser frem til mange flere års samarbejde om at hjælpe slutkunderne til at maksimere deres driftsmæssige effektivitet, reducere energiomkostningerne og opfylde deres emissionsmål."