Hjem / Om os / Nyheder / Hvordan kan eleverne få den bedste læring – og hvordan kan belysning hjælpe?

Hvordan kan eleverne få den bedste læring – og hvordan kan belysning hjælpe?

Feb 23, 2021

 

Thorn har leveret en ny LED-belysning og trådløs styring til hele Broughton Primary School i Edinburgh. I dag skal et klasselokale først og fremmest danne rammen om et dynamisk læringsmiljø –

med alt fra gruppearbejde til aktiviteter, som omfatter forskellige former for multimedier. Det skal være et område, hvor både elever og lærere skal kunne deltage, engagere sig og diskutere.

I klasselokalerne har man valgt pendelarmaturet IQ Wave. Takket være den fremragende jævnhed og blændingskontrol giver dette armatur et behageligt arbejdsmiljø, som understøtter den gode kommunikation. Armaturet er perfekt til arbejdsopgaver i klassen, gruppepræsentationer eller diskussioner og bidrager til at skabe et positivt læringsmiljø. Lærerne på skolen kan nemt styre belysningen via et vægpanel eller via mobil/iPad.

At finde den rigtige balance

Installationer som dem, der findes på Broughton Primary School, bygger på forståelsen for, at en ordentlig belysning handler om meget mere end blot at kunne læse papiret på bordet eller det, der står på tavlen. Det handler også om at skabe en effektiv kommunikation med andre omkring dig, og at det foregår i et miljø, der fremmer læringen. En god belysning bidrager til at holde fokus og sikre et øget engagement, hvilket skaber et dynamisk læringsmiljø. Den bedste belysning til uddannelsesmiljøer tager højde for alle aktiviteter og opgaver, det fysiske miljø og den personlige ”ansigt til ansigt-kommunikation”. Blænding og flimren fra lyset kan skabe et ubehageligt miljø i rummet, så det kan blive svært for eleverne at holde koncentrationen.

Broughton-case-study310x310.jpg

Situationstilpasset belysning med eleven i fokus

Vi vil først og fremmest skabe et attraktivt lysmiljø for eleverne, så de får de bedste forudsætninger for at løse deres opgaver så godt som muligt. Opgaverne kan være meget forskellige: Nogle gange skal man læse en bog, sommetider laver man gruppearbejde, og andre gange skal man følge lærerens gennemgang af et emne på tavlen.

En behagelig belysning med en kombination af direkte og diffust lys er med til at skabe balance i rummet og et attraktivt miljø. Hvis lyset er for retningsbestemt, bliver skyggerne også for hårde. Men hvis lyset er for diffust, vil rummet blive “farveløst”, og ansigtsmodelleringen vil ikke være tydelig nok.

Man kan faktisk sammenligne det med en tåget dag på skibakken, hvor man slet ikke kan ane nogen konturer overhovedet.

Det er disse prioriteringer, der har dannet rammen om udviklingen af Thorns pendelarmaturer. I dette projekt har man valgt at installere IQ Wave, som anvender en kombination af direkte og indirekte lys for at opnå en lysfordeling af højeste kvalitet med en høj cylindrisk belysning for den bedste ansigtsmodellering.

Komfort uden kompromiser

Den nye belysningsløsning på Broughton Primary School er blot et enkelt eksempel på, hvordan en god og situationstilpasset belysning har en positiv effekt på indlæringen. Blænding og flimren fra lyset kan have en negativ indvirkning på elevernes koncentrationsevne, hvorimod et effektivt, behageligt lys

med en god afblænding giver os mulighed for at fokusere på det, der er allervigtigst.

← Tilbage til oversigt